מג׳דרה ירוקה של אורז מלא ושעועית מאש

מאמרים נוספים | הדרך הדרומית


מתכון זה מוסיף מעט טעם וגוון לשילוב הקלאסי של האורז והמאש, אשר בדרך כלל מהווה את הבסיס ל״ניקוי אביב״ הסיני.
 
המצרכים הדרושים:
2 כוסות אורז מלא (רצוי בסמטי מלא).
2 כוסות שעועית מאש ( לאחר השרייה של לילה).
2 גבעולי סלרי קצוצים.
1 גזר גדול מגורד בפומפייה.
2 בצלים בינוניים קצוצים.
חצי חבילת פטרוזיליה קצוצה.
חצי חבילת כוסברה קצוצה.
חצי חבילת שמיר קצוץ.
כף כורכום טחון.
4 תרמילי הל כתושים.
כפית זרעי כמון טחונים.
כפית זרעי כוסברה טחונים.
4 כפות שמן זית.
אופציה - מלח דל נתרן.
מים.
 
אופן ההכנה:
1. בסיר גדול מטגנים בשמן הזית את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי (ללא העלים), כ-15 דקות עד להשחמה עדינה.
2. מוסיפים את התבלינים היבשים ומערבבים עוד כדקה אחת נוספת.
3. מוסיפים מים עד כדי כיסוי (וכ-5 ס״מ נוספים מעל לגובה האורז והמאש) ואת שאר החומרים (כולל העלים של הסלרי) ומביאים לרתיחה. 
4. לאחר הרתיחה מערבבים בעדינות, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עוד כחצי שעה.
5. ניתן לפזר עוד מעט עלים ירוקים בהגשה ולתבל עם מעט מיץ לימון.
לקוח מתוך http://www.baraherbs.net

 


מאמרים נוספים | הדרך הדרומית
2003-2009 © הדרך הדרומית | עיצוב, בנייה וקידום האתר ע"י עומר טל - הקמת אתרים